lørdag 24. mars 2018

Påskesyssel - farging av påskeegg


De rosa eggene er farget med konditorfarge, de gule er farget med gurkemeie

Påsken står for tur, og da spises det mye egg, rett og slett. En koselig syssel - i alle fall om du har barn - er å farge eggene når de kokes. Og uansett er det dekorativt på påskebordet.

Det er mange måter å farge eggene på. Det meste av fargestoffer som setter god farge på kokevannet, vil kunne sette farge på egget også. Bruk grønnsaker eller skrell fra disse, eller bruk konditorfarge, jeg har brukt begge deler med hell.

Eggeskall vil lett trekke til seg farge. Sluttresultatet avhenger av den opprinnelige fargen på eggene, og ujevnheter i skallet vil kunne lage naturlige sjatteringer.

På bildet øverst har jeg brukt rød konditorfarge på de rosa eggene, jeg brukte endel dråper i kokevannet, det må bli godt farget. Bruk gjerne andre konditorfarger også, eventuelt geléfarger som man farger marsipan og kakekremer med.

De gule eggene er farget med gurkemeie, ca 1 ts i kokevannet.

De brunoransje eggene på bildet under er farget med løkskall. Du tar enkelt og greit skallet fra en vanlig gul løk, og lar det koke sammen med eggene.

I utgangspunktet kan du farge egg i alle regnbuens farger. Prøv deg frem.

Eggene kokes med normal tid, 5-7 minutter, alt etter om du ønsker bløtkokte eller hardkokte egg.

Kos deg, og riktig god påske!

Gult egg foran er farget med gurkemeie, de brunoransje eggene bak er farget med løkskall

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar